luni, 2 februarie 2009

Eurovision 2009

Am urmarit sambata finala selectiei nationale pentru Eurovision.....Ce a fost asta? Unde sunt cantecele care sa merite sa mearga la acest concurs? Si mai speram sa castigam? Ca simplu telespectator si nu ca specialist in muzica, eu va spun ca nu vom castiga anul acesta niciunul din cele trei locuri fruntase.Cine stie daca vom intra in primii zece!?....Am observat ca noi ,romanii, nu avem deloc originalitate. Mie coregrafia de la melodia Elenei mi-a parut ca seamana cu cea de la ocupanta locului trei de anul trecut, respectiv Grecia.Aceeasi treaba cu rochia dezbracata in timpul dansului, cantareata blonda, in spatele ei 3-4 dansatori( la greci erau barbati si se miscau cum trebuie, la noi erau fete si se incurcau una pe alta). Unde sunt problemele? Oare juriul care face selectia melodiilor nu stie ce se cere? Oare compozitorii sunt in pana de inspiratie? Sincer va spun, eu nu am votat pe nimeni.Nu m-a impresionat placut nicio melodie. Poate putin cea cantata de Catalin , dar eram sigura ca juriul va vota o melodie compusa de cineva mai cunoscut si mai priceput( Duta) si nu va aprecia si talentul altora, si nu va ajunge Catalin sa ne reprezinte la Moscova.Si mai era si originea lui: nu este roman din Romania.
Astept luna mai sa vad cum alte tari stiu sa se prezinte onorabil cu melodii frumoase si coregrafii de toata lauda, iar noi sa scoatem pe scena niste asanumite dansatoare pe o asanumita melodie castigatoare....Cand vom deschide si noi ochii si vom schimba ceva?

1 comentarii:

Anonim spunea...

Asa e. De la "Let Me Try" incoace, nimic. Mie mi-a placut Catalin si Tina, pe care i-am si votat. Pe Elena nici n-am pus-o in calcul. Am aviut o mare surpriza. Neplacuta. :) Asta e. Mergem cu ce avem.