sâmbătă, 17 ianuarie 2009

MANIFEST PENTRU VIATA!


Cate dintre noi, femeile ,nu ne-am dorit o haina de blana?Cate nu am admirat manechinele si nu am invidiat norocoasele posesoare a unor haine din blana rara? Dar ne-am gandit atunci cate animale au trebuit sa moara pentru o astfel de haina? Sunt sigura ca nu.

In Canada sute de pui de foca sunt efectiv masacrati in fiecare an pentru pretioasa lor blanita alba. Aceste ghemotoace de blanita alba nu reusesc sa traiasca mai mult de 12 zile din cauza lacomiei omului. Sfarsesc sub loviturile de bata sau sulite( nu vor sa consume multe gloante) ale vanatorilor care vand blanurile la un pret de nimic.

In Rusia peste 30. 000 de pui sunt ucisi anual pentru comercializarea blanitelor.Artisti si sportivi faimosi ai Rusiei au protestat impotriva uciderii puilor de foca.

Si, ca sa dovedim ca suntem singurii raspunzatori de distrugerea planetei, am reusit , noi, oamenii,sa facem o specie de foca sa dispara . Este vorba de foca calugar(Monchus tropicalis) care traia in Caraibe , si care, a fost declarata oficial disparuta de catre National Oceanic and Atmospheric Administration. Este prima specie care dispare exclusiv datorita omului prin vanarea in exces.....

Pana unde vrem sa mergem cu distrugerea planetei? Cred ca este timpul sa ne gandim mai bine la ceea ce ne inconjoara si care, din nesabuinta noastra si a altora, intr-o zi va disparea.

Sa dam o sansa la viata si animalelor acestea dragalase! Sa ne unim fortele cu totii si sa oprim aceste masacre!


Sa le privim ochisorii mari si umezi si sa ne oprim inainte de a fi prea tarziu.........







duminică, 11 ianuarie 2009